6.3.09

Kvitter

Eftersom det är min ärliga åsikt att jag i grund och botten spenderar alldeles för lite tid på internet har jag efter oproportionerligt noggrant övervägande bestämt mig för att ansluta till Twitter-kulten. Detta kan ses som ett led i min långtgående plan att förflytta hela min person till internätet.

Vilken idiot som helst förstår ju att om jag har tänkt bli assimilerad av den stora Google-guden innan 2019 så får jag ju banne mig ta och lägga på ett kål. Tre bloggar, ett otal mailadresser och två facebook konton placerar mig ju typ bara med en fot på interwebben, nu hoppas jag i alla fall få känna lite internetben uppemot låren.

Äntligen kan ni (även ni som inte är vän med mig på facebook), här till höger, ta del av platityder på 140 tecken angående sådant som på internet framställs som mitt liv. Prisa Google!


4.3.09

Prince of beards

Ett av de större problemen med att ansa skägget är att man inte har någon möjlighet att trycka Ctrl + Z, i alla fall inte med önskad effekt. När det går fel går det fel väldigt fort och eventuella försök att rädda situationen brukar mest bara mynna ut i snedsteg värdiga politiker.

Med detta avklarat vill jag bara säga att jag självklart hatar hela tanken om monarki och allt som följer med den lika mycket som alla andra. Likafullt är jag helt trollbunden av prins Williams skäggväxt. Den kan vara den mest perfekta någonsin. Bara den här bilden får mig nästan att bli rojalist. Jag vet allvarligt talat inte vad jag ska säga.

2.3.09

Platsbankens topp 3

Arbetsförmedlingens platsbank är ungefär motsatsen till det som Jamiroquai-låten "Corner of the Earth" handlar om. Kort sagt lyckas den väldigt bra med att sprida en känsla av att stå i ett motsatsförhållande till allt behagligt och naturligt. Den är dock inte alltid att förakta i ett underhållningssyfte. Därför publicerar jag här "Platsbankens topp 3."




Plats 3:

"Tai, Rysk och Svensk kock

Papegoja restaurang

Timrå. Vi söker en kock som kan laga Tai, Rysk och Svensk mat. Vi ser gärna att man har erfarenhet av att servera också samt att man har kunskper om teknologisk kontroll. Kan man Ryska och har allkoholutb. så är det ett plus."

Först och främst är rubriken helt obegriplig. Det är bra. Sedan heter stället faktiskt Papegoja restaurang och ligger i Timrå, förtjänar inte det namnet att vara med på en topplista vet jag inte längre vad jag står för. [Infoga valfritt skämt om ryssar och alkohol] men vad är alkoholutbildning egentligen? Helt klart en värdig tredjeplats.

Plats 2:

"Erotikprodukter.se söker underklädessäljare!

Erotikprodukter.se

Luleå, 3 platser. Erotikprodukter.se är en mycket smakfull och fräsch webshop för underkläder, sexleksaker, kroppsvård, självförsvars spray, smycken mm och har på kort tid blivit otroligt uppskattad på grund av avsaknaden utav stötande bilder och innehåll. Nu söker vi drivna säljare som vill sälja våra vackra och snygga underkläder! Ni får givetvis även tillgång att sälja våra andra produkter.

Som homepartysäljare bokar du själv in partyn samt via de förfrågningar som kommer in via www.erotikprodukter.se. Du som säljare jobbar mot provision och kan i gengäld räkna med goda förtjänstmöjligheter för rätt person. De som klarar de personliga kraven för att bli säljare hos oss får sedan en färdig homepartyväska med visningsexemplar till starkt reducerat pris som sedan dras av på säljarens lön tills den tillfaller säljaren. Om du är rätt person för erotikprodukter.se så vill vi att du skickar din ansökan och berättar varför just du vill jobba hos oss och vad som är unikt med just dig och din inställning till våra produkter. För våra kunder och vårt varumärkes skull så sätter vi stor vikt vid personlig lämplighet och er ansökan är därmed avgörande i vårat första urval. Välkommnen med er ansökan önskar vi på Erotikprodukter.se!"

Var börjar man? Allting har en ände, utom dubbeldildon, den har två. Till att börja med är det ju erotikprodukter vi pratar om, fast det känns lite som att någon dragit ner gylfen i finrummet. Jag gillar de lite flytande "personliga kraven." Hur avgör man vad det är för unika personliga egenskaper som gör någon lämplig att sälja sexleksaker? Till deras försvar är hemsidan faktiskt både "smakfull" och "fräsch."

Plats 1:


"Tarottolkare / spådam

Livslinjen, 30 platser

Vi söker nu ett antal medarbetare till en tarotlinje för jobb hemifrån. Erfarenhet från mediala arbeten krävs. Du ska kunna lägga tarotkort och ha mediala förmågor. Du skall även kunna göra drömtydningar och kunna spå i framtiden. Du bör vara bra på att ge personliga råd och det är ett plus om du har en astrologutbildning. Då jobbet innebär att du arbetar hemifrån krävs det att du har en fast telefonlinje. Tillsvidareanställning med tillträde omgående. Du styr själv din arbetstid. Provisionslön efter samtalstid."

Någon behöver, på riktigt, 30 st mediala förmågor. Någon menar på allvar att de har ett behov av att anställa tre gånger tio charlataner. Det här är ju dessutom de konstigaste kraven för anställning någonsin. Hur mäter man dessa förmågor? Finns det maskiner? Väntar man och kollar om spådomar slår in?

" - Nä, Bertil, tyvärr har jag haft turen med mig hela den här veckan tvärtemot vad du förutspådde. Vi kanske ringer dig vid behov någon gång i framtiden, vi har ditt nummer, ja."

"Du bör vara bra på att ge personliga råd och det är ett plus om du har en astrologutbildning." Det här kan ju vara de dummaste egenskaperna att ha näst efter "kompromisslös kannibal"och "stor social kompetens" när man jobbar med människor. Att tro att man är bra på att ge personliga råd borde vara straffbart och det kan på sin höjd vara ett tolererbart snedsteg att ha en utbildning inom astrologi.

För övrigt kan jag inte för mitt liv räkna ut ifall "tarottolkare" och "spådam" är två skilda titlar eller om det är någon sort konstig maskulin och feminin form av samma yrke.

Eventuellt lägger jag upp mina personliga brev till platsannonserna vid ett senare tillfälle.

 
Clicky Web Analytics