4.7.09

Tillfälligheternas spel

De säger att finanskrisen allra mest drabbar dem som redan har det svårt, men det här är ju självklart en löjlig lögn. T.ex. har jag hört att många kända modebloggare måste köpa kläder på second hand och sluta slänga sig med fåniga franska uttryck. Men det kanske allra mest slående exemplet är Tomas Ledin som inte längre har råd att betala sina egna efterfester.

Ja, det är sant (det är sant.) Tomas Ledin har i sommar bett människor att maila in efterfestförslag för hans betänkande som han senare eventuellt kan krascha. I denna proposition skall sådana punkter som eventuellt tema, tänkt spritmängd mellan 1-10 och möjlighet att scora med en 36-årig tvåbarnsmamma mellan 1-10 finnas med. Allt för att Ledin så lätt som möjligt ska kunna avgöra vilken efterfest som har potential att ge bäst utdelning

I går hade turen kommit till mitt eget Skellefteå att hemsökas av Ledin och hans grupp av sorgliga äldre män för en spelning av, vad jag antar är, dålig musikalisk kvalitet. Självklart skulle det också efterfestas och solen sken i detta fall på Bobby från Burträsk och hans stugfest på Skellefteå Camping. Festen beskrivs därefter som kort men intensiv, vilket kanske är att förvänta sig av en man som uppnått Ledins respektabla ålder av 83 år.

Ledin frågar Bobby var spriten är.

Ärligt talat är jag lite bitter att Ledin inte valde mitt efterfestförslag där vi skulle ha suttit och diskuterat hur jag kunde alla hans låttexter när jag var liten och nu mest bara vill kissa på hans läderjacka. Det hade kanske inte blivit den klassiska efterfest som Bobbys sådan verkar ha varit men jag tror att vi båda hade gått rikare (själsligt) från det mötet. Men nu valde Ledin att tokdricka upp all Lapin Kulta och naila en 40-årig hästtjej från lycksele på Bobbys fest. Och jag måste respektera hans val, men det känns ju inte riktigt som att det var ett livsförändrande val Tomas.

2.7.09

P3 Nyheter

Eftersom lugna favoriter ger mig kväljningar lyssnar jag helst på P1 om jag mot förmodan lyssnar på radio. Problemet med mitt radiolyssnande är att jag i regel måste umgås med främlingar i relativ tystnad när jag lyssnar på radio. P1 gör sig inte bäst i en tryckande tystnad. P3 erbjuder dock den överlägset bästa blandningen av glorifierade modebloggare, trendig musik och framförallt hippa nyheter. Därför lyssnar jag oftast på P3.

P3:s nyheter överglänser utan tvekan de flesta avsnitt av den legendariska felsatsningen TV3-nyheter. De drar sig aldrig för att prata om 39-åriga tjejer och killar, jobbiga opassande ordvitsar eller för att kalla pengar för stålar. Huvudsaken är att det hela är oerhört hippt, fräscht och rätt, in absurdum. Det är på inget sätt häftigt att i nyhetssammanhang medvetet definiera ett visst antal människor som "en massa folk."

För övrigt kan jag tipsa om gårdagens intervju med allas vår tokmuff Niklas Wykman (ungefär kring 03.00). Det kan vara det roligaste jag hört sedan Miss South Carolina.

I andra P3-relaterade nyheter så undrar jag hur det kommer sig att de flesta (tre) av alla de kända finlandssvenskar jag vet om har rakat huvud?

Patti Hansén, Mark Levengood och Markoolio.
Tre rakade finnar.

 
Clicky Web Analytics