27.3.09

Mondegreens

"Mondegreen" är när man missuppfattar en fras på ett sätt så att det resulterar i en ny, gärna roligare, mening. Ordet myntades 1954 av den amerikanska författarinnan Sylvia Plath i hennes essä "The death of Lady Mondegreen".

Back in the day när mitt musikmedvetna var lika mjukt och formbart som en Mums-mums var Hip-hop den enda musikstil en heterosexuell man inom en femmilsradie lyssnade på. Detta linjära samband mellan musiksmak, sexualitet och relativ grad av acceptans gjorde att det man aktivt lyssnade på var hiphop. Ibland var man ju dock tvungen att lyssna på annat än gangsta-rap. Specifikt så var man vid denna tid tvungen att lyssna mycket på Spice Girls.

Spice Girls stod på den tiden för allt vad powerfeminism hette (om man inte var gammal nog att lyssna på Gudrun Schyman) och i låten "Wannabe" utforskades deras budskap grundligt. I första versens första strof går texten:

"If you want my future forget my past"

Att texten i själva verket ser ut så här var något jag fick reda på förra året, upp tills dess har jag gått runt och nynnat med;

"If you want my future forget my ass"

Jag anser att detta bör förstås i ljuset av min konfliktfyllda gangsta-bakgrund. Min förklaring så här i efterhand är att jag plockat upp det subtila feministiska budskapet, processat och förbättrat det genom mitt hiphop-filter och kommit fram till en text som kanske var bättre än originalet. Jag tyckte att en text om att en potentiell partner (wannabe) borde kunna avstå från analsex vid ett framtida förhållande var helt rimlig. Och ärligt talat tycker jag fortfarande att det är bättre än den riktiga texten.

24.3.09

Dagens outfit

Idag var jag på arbetsförmedlingen och gav dem lite fist.

Skjorta by ICA Maxis barnarbetare
T-shirt by Ed (featuring barnarbetare?)
Jeans by Nudies slavarbetare (inte barn)
Batman by syster

När du vill vara dig själv för en stund (utom om du är laktosintolerant och inte är supersugen på att det ska manifestera sig)

Bara mjölk, inga krusiduller.
Befinner ni er i Arla-land går det utmärkt med:

Lite mer krusiduller, lite mer mjölk.

22.3.09

Löjliga hundraser

Ett nytt symptom av min 20 år gamla existentiella kris manifesterade sig under gårdagen i form av en desperat önskan att bli hundägare på momangen. Jag kastade mig genast ut på det pålitliga internätet och hittade omedelbart den excellent döpta sidan skaffahund.se (hade jag gjort sidan skulle jag nog valt en .nu domän men den kanske var upptagen.)

Jag hade just slagit in den tuffa kravprofil min tilltänkta hundras skulle uppfylla (en liten till mellanstor hund med lättskött päls, stort behov av motion och en laserkanon fäst på nosen) och börjat sålla bland hundarna när någonting slog mig. Var inte det här ännu ett lurigt uttryck för det drag som gör att jag ibland får för mig att jag borde skaffa barn eller krukväxter?. Än en gång hade det smygit sig på mig, och när jag nu uppmärksammat detta kunde jag genast gå tillbaka till den kärlekslösa tillvaro jag älskar så, men inte utan att jag lärt mig något. Nämligen att det finns riktigt löjliga hundsorter. För att ni ska slippa göra om mina misstag delar jag här med mig av de tre löjligaste.

  1. Pekingeser - Avlades fram för att efterlikna drakar och lejon. Visst, det är en bra idé och till pekingesens försvar klarar den ju faktiskt av hela draklejongrejen ganska bra, tills man märker att den i regel är 15-23 cm hög. Fint i teorin ganska löjligt i praktiken.
  2. Golden retriever - Jag säger bara "Air Bud." Löjligt.
  3. Borzoi - Kanske världens koolaste namn på en hund. Smaka på det, borzoi. Att de även kallas rysk varghund gör ju inte det hela sämre. Men, undrar ni, vad gör då borzoi på den här listan. Jo det ska jag tala om, hundrackan ser nämligen helt obegriplig ut. Allvarligt, när jag ser den kan jag inte avgöra om det är en häst eller en hund jag tittar på. Och när man har ett så häftigt namn som borzoi har man inte råd med några tveksamheter. Mycket löjligt.
Löjlig hund!

Ständigt denna söndag

Söndag är inte en dag, det är ett tillstånd.
 
Clicky Web Analytics