15.5.09

Systrilogi

Jag håller på att spökskriva en trilogi matböcker åt min syster. Den första delen i hennes (mitt) opus kommer heta Laga mat utan att vara där och kommer vara en odyssé bland fastbränd pasta. Uppföljarens självklara titel är Mikrovågor och mat - den smaskiga myten och kommer bland annat avslöja nya innovativa användningar av köksmaskinen #1. Den tredje och avslutande delen knyter ihop säcken i och med Prokrastination - konsten att bli bjuden på mat vilken egentligen gör de tidigare delarna i serien sorgligt utdaterade.

Första delen i min systers trilogi är planerad för höstrelease 09.

14.5.09

Drar mitt strå till stacken

Jag satt just och okynnesgooglade och kunde inte undgå att märka att man inte får fram några exakta träffar när man söker på "Per Gessle är en bitch." Nu får man det.

12.5.09

Schampo mot fett hår

Idag skickade jag ett mail till företaget Kunskap & Kompetens (K&K) angående deras reklamannons i dagens Norra Västerboten. Mailet och annonsen finns bifogade nedan.



10.5.09

Dogmatik

Jag gillar systemets matförslag. Ni vet den där lilla texten där det står vilken mat som passar till vilken dryck. Det gör livet så mycket enklare när man inte behöver känna smaker och själv uppskatta smaskkombinationer (jag skrev smaskkombinationer).

I synnerhet gillar jag de stora svepande förslagen som t.ex. "passar till husmanskost" eller "serveras till kötträtter." Extra spännande blir det när drycker uttryckligen passar till en bred uppsättning maträtter såsom "husmanskost och oxfilé" Det är inte så att jag tvivlar på att någonting inte skulle passa till raggmunkar och fläsk (det gör nämligen vadsomhelst), det är mer att man därutöver behöver påpeka att det också passar bra till oxfilé som gör att det blir extra löjligt. Varför känner man att just oxfilé bör utmärkas när man buntar ihop både kolja och palt.

Pengar.
Pengar tänker jag i alla fall. Oavsett vilket samhällsskikt man hör till kan det vara skönt att veta att favoritölen passar lika bra till falukorvochmakaroner som till tryffelstuvad bäbis. Det är ett uttryck för det mystiska brödraskapet som finns mellan berusade människor världen över (förutom dem det inte finns mellan).

Själv ansluter jag mig till min far (som är något av en konnässör inom ämnet) och hans ideologi som menar att man inte alls bör hysa några som helst betänkligheter inför att dricka vin till filmjölken.

 
Clicky Web Analytics