12.7.09

Livet på landet är dekadent och depraverat

Innan jag blev en framgångsrik modébloggerska jobbade jag som vissa kanske vet som tidningsbud. Det var ett tufft liv fyllt av trycksvärta, fortkörning och äldre män som inte hade haft en erektion sedan 1973. Under denna tid fick jag ett helt annat förhållande till en mängd olika tokiga tidningar och människorna som läser dem. En av dessa tidningar var Land.

Tidningen Land är ett lantbruksmagasin som ges ut ungefär en gång i veckan och som, inte helt olikt tidningen Nysågat, har en lite annorlunda världssyn än den jag prenumererar på. I Land hittar man allt från det senaste skvallret om Eskil Erlandsson, självklara relationsråd och August och Lotta.

När jag idag bläddrar igenom tidningen har jag svårt att förstå hur en tidning om lantbruk kan ägna ett sådant stort utrymme åt relationer och kontaktannonser. Har man ens tid med sånt tjafs om man driver lantbruk? Att sedan numret till kvinnofridslinjen och röda korset finns på samma uppslag ser jag som en naturlig följd.

August och Lotta är en svensk tecknad serie som skapades 1928, dog 1954 och sedan dess varje vecka publicerats i Land som en levande död relik av dålig smak. Kort sagt kan man säga att serien är ett klassiskt relationsdrama som får Åsa-Nisse att framstå som en kvinnokämpe och som det inte finns någon som helst anledning till att den tagit sig till den här sidan årtusendet.

Slutsatsen kan ju naturligtvis inte bli någon annan än att livet på landet är dekadent och depraverat, och då har jag inte ens nämnt tidningen Travronden.

 
Clicky Web Analytics