5.6.09

Morning Glory

Mina frukostvanor är starkt skiftande i kvalitet och pendlar mellan att vara helt excellenta till att kunna tävla med en 33-årig crackmissbrukares frukost i grenen total avsaknad av näringsvärde.

En stadigt dålig frukost inleds alltid med blaskigt kaffe (jag blir dödssjuk av blaskigt kaffe) och en rejäl gnutta ångest. Kaffet sveps och ångesten gnager jag på under en längre stund innan suget efter tyngre grejer gör sig påmint. När man befinner sig i ett blaskigt kafferus och rädsla och förakt är de enda känslotillstånd som kommer naturligt är helfabrikat en sargad själs bästa vän.

Bland helfabrikaten är pyttipanna kungen i djungeln. Det finns helt enkelt ingen annan färdiglagad maträtt som bättre matchar en sinnesstämning som helst betecknas som krossade rester bakom pannan. Som bekant blir man ju det man äter och det är kanske det som gör oss till ännu en generation av permanent invalidiserade och misslyckade sökare. Samtidigt är det kanske också den insikten som gör att man faktiskt skalar den egenodlade potatisen och slaktar gårdens gris.

Pyttipanna med crack på sidan.

1.6.09

Vuxna män gör saker tillsammans

Det här med grova nidbilder och hemska stereotyper är ju ganska roligt så jag fortsätter på det spåret ett tag till.

Allvarligt talat, det finns mycket att säga om män och intimitet, inte mycket av det är bra. Män tiger istället för att prata, dricker istället för att tänka och tycker på allvar att fotbolls VM är världen bästa idé. Det säger ju sig självt att detta knappast är en bra grogrund för intimitet män emellan. Ändå händer det ju ibland att några killar uppnår ett stadium av "jag är OK, du är OK" i Thomas A Harris mening.

Den kanske enskilt vanligaste vägen för män världen över att ta sin relation till denna nivå är genom ett ömsesidigt utbyte av svordomar. Det finns få saker som cementerar en relation mellan män så bra som ett kort, koncist och medhållande utbyte av svordomar. Det är helt enkelt en subtil bekräftelse på att de båda har ungefär samma jämnjävliga uppfattning om ingenting särskilt.
Ungefär så här kan det låta:

(Tystnad)
- Ja, jäklar.
- Jo. Fy helvete.
(Tystnad)

Jag är OK, du är OK.
 
Clicky Web Analytics