18.2.09

Skellefteå har blivit kallt

Det var ett tag sedan jag kommenterade arbetsförmedlingen och deras tokiga upptåg. Dags för uppdatering!

Det roliga börjar redan innan man kommit fram. Arbetsförmedlingen i Skellefteå öppnar kl. 10.00. Bussen från Östanbäck går ungefär 08.00. Den tar inte två timmar på sig att komma fram.
Morgnarna i Skellefteå är minst sagt kalla och då talar jag inte främst om den tjugogradiga kylan.

Läsare som hängt med sedan min förra inkarnation är bekanta med konceptet "sköna killar". I norrland går saker och ting av naturliga skäl i sin egen lilla lugna takt och den oheliga kombinationen av munktröjor och sköna killar har inte riktigt hunnit förankras här ännu. Inom några år kan vi dock räkna med att utbyta plattityder med killar som har frisyrer som män vill ha (Läs: vad än David Beckham råkar ha på huvudet). Tills dess får vi arbetslösa i norr hålla till godo med detta alldeles speciella recept:


Resultatet är inte alls upphetsande.

Kommunikationer i Västerbotten är som sagt av det segare slaget, detta får som direkt konsekvens att det är väldigt naivt att tro att mail ska nå fram någonstans om man skickar dem till arbetsförmedlingens adress. Telefoner är också svåropererade maskiner och i första hand bör de undvikas.

Sammantaget är väl arbetsförmedlingen i Skellefteå som alla andra ställen i världen just nu, ungefär som det står i brevet jag fick av Sven Otto Littorin "Vill du ha ett jobb är du troligtvis på fel ställe, var du än är. Dessutom är du troligtvis en liten bitch."

15.2.09

Och var är alla enhörningar egentligen?

Eftersom min blogg (bokstavligen) når ett tiotal människor anser jag mig ha ett visst ansvar som opinionsbildare. Därför tänker jag nu ta tillfället i akt och vara allvarlig för ett tag och prata om några av mina hjärtefrågor. Jag hoppas att ni, när ni läst detta, kommer känna er inspirerade och motiverade att ta upp kampen mot överheten som håller oss nere.


  • Varför går det inte att få tag på Kungsörnens skurna makaronstänger längre? Har man någonsin kunnat prata om pastaperfektion så var det medan makaronstänger fortfarande fanns på marknaden. Den som tog dem ur produktion måste sannolikt vara en av de mest osympatiska människorna i världen.
  • Varför produceras det fortfarande skräpiga djurfilmer där en hund, katt eller dingo spelar basket, golf eller hästpolo? Kom inte FN fram till att de skulle förbjudas någon gång i skiftet mellan 60- och 70-talet?
  • Det här med bowlinghallar. Det är aldrig lika häftigt som i The Big Lebowski. I detta avseende kan man se curlinghallar som inverterade bowlinghallar. Betydligt bättre i verkligheten!
 
Clicky Web Analytics