9.5.09

Om jag var kvinna

skulle jag vara Ellen DeGeneres. Jag skulle vara rolig och underskattad, kontroversiell och PK, homosexuell och heteronormativ. Jag skulle vara gift med Portia De Rossi och ha dejtat Anne Heche, vara trevlig och måsta dansa för jämnan, leda galor och skänka bort skit.

Om jag var kvinna skulle jag ändå vara Ellen DeGeneres.

7.5.09

Super Power Shaving

Jag köpte nyligen en ny rakapparat/trimmer. Det är inte en särskilt bra maskin utan den gör på sin höjd ett hyfsat jobb, en omständighet jag är oerhört nöjd med. Jag tilltalas av det faktum att hur länge man än rakar sig kan man aldrig bli mer än halvfärdig.

Andra spännande halvfärdiga saker utöver mitt skägg:

Scientologernas Super Power Building

Franz Kafka

5.5.09

Comic Sans

Familjen har nyligen förnyat prenumerationen på Kyrkans Tidning. Detta främst för att man på köpet också fick Jonas Gardells Om Jesus men också för att det kanske är landets bästa tidning gällande teologi, tro och livsåskådningsfrågor. Om inte teologi är det roligaste man vet så finns det ju alltid mer eller mindre humororienterade alternativ att tillgå.

Ikväll uppdaterade jag mig lite snabbt om vad som hänt med Jesus&CO sen sist. Jag passade också på att läsa på lite om Jesusmanifestationen som hölls i Stockholm i slutet av förra veckan. Den här gången fastnade jag dock inte vid den helfestliga stygruppen och guds eventuella syfte med denna. Nej, den här gången fastnade jag vid en fråga som gäckat mig under nästan hela mitt liv: Vad är det egentligen med frikyrkor och Comic Sans?

Vad är det som gör att frekvensen av Office-paket med Comic Sans som förinställt första typsnitt ökar i frikyrkotäta områden? Vilka bibelord stödjer man sig mot i användet? För visst är det väl så att det är lite väl mycket Comic Sans? I den statskyrka jag är uppvuxen i har jag naturligtvis också varit exponerad för detta tokiga typsnitt, men utifrån sett tycker jag att frekvensen verkar vara högre i frikyrkokretsar.

När man börjar forska i det hela kommer man dock ganska snabbt fram till att kopplingen inte behöver vara särskilt långsökt. Tanken om en informell och avslappnad ordbild går ju väldigt bra ihop med pietistiska tankegångar.

Som en hängiven efterföljare av Jöns Jakob Berzelius läror tänker jag i fortsättningen uteslutande skriva i form av grundämnesbeteckningar (alternativt Wing dings).

4.5.09

Hjälmtävling

Okej gänget, se till att ni sitter ner när ni får höra det här. Lilla sportspegeln har dragit igång vårens stora hjälmtävling! Jo, det är sant! Allt du behöver göra är att rita din allra finaste cykelhjälm och skicka in teckningen till Lilla sportspegeln så är du med och tävlar!
Här är mitt tävlingsbidrag


Skicka ditt bidrag hit:
Lilla Sportspegeln
10900 Stockholm
 
Clicky Web Analytics