12.6.09

Erik de la Reguera

Jag tycker att DN:s sydamerikakorrespondent Erik de la Reguera är en fantastiskt människa. Inte nog med att han lyckas rapportera om alla sydamerikas nyheter, han lyckas också ofelbart med att se ut som en get.

Jag har allvarligt talat aldrig sett en människa lyckas så bra med någonting på samma sätt som Erik excellerar i att se ut som en get. Det är dock något väldigt trivsamt med honom och jag tänker mig att han skulle vara en utmärkt sagoläsare. Detta antagande baserar jag främst på att jag lever under föreställningen att Erik liksom bräker fram allt han säger, vilket ju skulle kunna vara ganska trevligt.

Rent specifikt tänker jag att den ultimata sagomatchningen för Erik skulle vara Petter och hans 4 getter. Jag vill tro att kombinationen av Eriks bräkande berättande och getaktiga utseende skulle garantera ett framförande av episka proportioner.

10.6.09

Vuxenpoäng

Idag har jag gjort i princip allt som en samhällsnyttig vuxen människa ska göra.

Vaknat pigg och utvilad. Klivit upp vid väckarklockans andra signal. Duschat. Ätit gröt. Kört bil. Glömt saker. Varit i tid. Klappat hundar. Jobbat. Tagit betalt. Improviserat. Väntat. Druckit kaffe. Läst tidningen. Förflyttat mig. Parkerat. Småpratat. Organiserat. Druckit te. Analyserat. Ätit nyttigt. Haft ärenden på banken. Tagit i hand och hälsat. Oroat mig för parkeringsvakter. Blivit klar. Kört för fort. Kört lagom fort. Tankat. Betalat. Tittat på whisky. Köpt öl. Hämtat ut postpaket. Impulshandlat Skogaholmslimpa. Fått post. Packat upp. Motionerat. Tvättat. Ätit hemgjord pizza med bestick. Druckit vatten. Sett TV efter maten. Slappnat av. Druckit öl.

Nu behöver jag egentligen bara börja pensionsspara och gå och lägga mig tidigt så är min samlingen komplett.

7.6.09

Billigt och bra

I en galax inte så långt borta, på ökenplaneten Tatooine bor ett monster. Denna best består till hundra procent av sladdrig gammal hud, har en rancor i källaren och äter grodor. Monstret heter Marit the hutt.


Uppdaterad:

Jag tänkte klippa ihop Anna Maria Corrazza Bildt med Medusa men sen insåg jag att hon är ju roligare (hemskare) som hon är.

Evangelikala Fikastollar

Mina föräldrar är mer eller mindre frivilligt med i en organisation vars huvudsakliga syften verkar vara att regelbundet få deras medlemmar att baka saker mot deras vilja och att få dem att må illa över organisationens alla tokiga åsikter.

Igårkväll bankade kakleviatanen än en gång på vår dörr och krävde sin tribut. Ur min outsägliga godhet tog jag på mig att tillfredsställa bestens hunger och började genast baka. Varje chans att förgifta ett odjur bör tas tillvara på så jag sparade varken på transfetter, mikrovågor eller raffinerat socker.

Skulle ni där hemma ha ett behov av att förgifta ett monster får ni gärna följa detta recept:

Kaka
4 dl vitt socker eller någon annan form av hemskt sötningsmedel
1 ägg
100 g smält (i mikrovågsugn) margarin (gärna något horribelt i stil med Becel)
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4tsk vanilinsocker

Fyllning - breds över kakan innan gräddning
200 g smält (i mikrovågsugn) margarin (gärna något horribelt i stil med Becel)
2 dl vitt socker eller någon annan form av hemskt sötningsmedel
4 tsk kakao eller äcklig kakaoersättning
3 dl havregryn eller grus

Grädda i 175 grader tills kanterna släpper från plåten
 
Clicky Web Analytics