14.4.09

Lågkultur

Några säkra tecken på att det är lågkonjunktur:
  • Markoolio har jobb. Huruvida det är ett jobb eller en arbetsmarknadspolitisk åtgärd att stå bredvid Tobbe Trollkarl och grymta förtäljer inte historien.
  • Johannes Brost får synas på TV. Jag vet inte ens i vilket sammanhang jag har sett honom, men bara det faktum att han syns är oroväckande.
  • Uppföljare galore! a'la Harry Potter 7 del ett och två. Själv snickrar jag på "Brott och Straff 2: Raskolnikovs hämnd."
Spaningar inför framtiden:
  • Game shows galore! och Bert Karlsson uttrycker sitt stöd för sverigedemokraterna.

12.4.09

Dolda budskap

Trogna läsare vet att jag är så pass white bread att jag sällan handlar någon annanstans än ICA Maxi. Igår handlade jag dock på Willy:s [sic]. Varje gång jag handlar där är som ett mindre äventyr, så också igår.

Inte nog med att jag höll på att köpa med mig en femkilosförpackning fefferoni men jag återbekantade mig också med den självutnämnda måltidsersättningen Skånepepparkakor. Insnöad norrlänning som jag är har jag väldigt dålig koll på vad som egentligen särskiljer de skånska pepparkakorna från de "vanliga", jag orkar inte heller googla upp det. Vad man dock kan konstatera utifrån förpackningen är att skånepepparkakor (enligt utsago) är en utmärkt måltid som går att äta morgon, middag, kväll. Min slutsats blir följaktligen att skåningarna är ett synnerligen undernärt folk.

Vad man också kan konstatera utifrån förpackningen att Skånepepparkakor har vunnit utmärkelsen "Mest omotiverade användning av fallossymbol någonsin." I det nedre högra hörnet har någon designer räknat ut att en uppochnervänd bild av en penis med tillhörande skrotum kommer sälja pepparkakor som smör. Allvarligt, jag kommer från Skellefteå och inte ens "Lyftet" på Möjligheternas torg lider av en sådan brist på subtilitet. Don't even get me started on the stork.

 
Clicky Web Analytics