10.5.09

Dogmatik

Jag gillar systemets matförslag. Ni vet den där lilla texten där det står vilken mat som passar till vilken dryck. Det gör livet så mycket enklare när man inte behöver känna smaker och själv uppskatta smaskkombinationer (jag skrev smaskkombinationer).

I synnerhet gillar jag de stora svepande förslagen som t.ex. "passar till husmanskost" eller "serveras till kötträtter." Extra spännande blir det när drycker uttryckligen passar till en bred uppsättning maträtter såsom "husmanskost och oxfilé" Det är inte så att jag tvivlar på att någonting inte skulle passa till raggmunkar och fläsk (det gör nämligen vadsomhelst), det är mer att man därutöver behöver påpeka att det också passar bra till oxfilé som gör att det blir extra löjligt. Varför känner man att just oxfilé bör utmärkas när man buntar ihop både kolja och palt.

Pengar.
Pengar tänker jag i alla fall. Oavsett vilket samhällsskikt man hör till kan det vara skönt att veta att favoritölen passar lika bra till falukorvochmakaroner som till tryffelstuvad bäbis. Det är ett uttryck för det mystiska brödraskapet som finns mellan berusade människor världen över (förutom dem det inte finns mellan).

Själv ansluter jag mig till min far (som är något av en konnässör inom ämnet) och hans ideologi som menar att man inte alls bör hysa några som helst betänkligheter inför att dricka vin till filmjölken.

3 kommentarer:

polacco 2.0 sa...

Jag hoppas att du är seriös i att du verkligen uppskattar förslagen. Tycker att det ibland (alltid?) kan vara svårt att veta vad som passar till vad och hur det smakar.

Bolaget borde överväga att anställa någon förslagsvis någon med tidigare erfarenhet från eventbranschen (typ jag) som bjuder på smakprover.

Snygg retuschering av fotot!

Hugo sa...

Jag uppskattar alltid ett gott skratt.

Tycker du? Själv är jag inte riktigt nöjd, men det funkar.

Olle sa...

nyanser av lakrits finns i alla röda viner, känns som det fast kanske inte smakar så.

 
Clicky Web Analytics